C62028 Κατσαρολάκι Γαλακτος+Καπάκι 16εκ. ΕxpertiseΈως και 3 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής*
Γευτείτε τέλεια πιάτα κάθε μέρα
Χάρη στην πρωτοποριακή του τεχνολογία, το σετ μαγειρικών σκευών της Tefal αντιπροσωπεύει την τελειότητα στα μαγειρικά σκεύη τόσο από άποψη αντοχής όσο και εξαιρετικής γεύσης.
ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ TEFAL EXPERTISE: Υπεροχή στα μαγειρικά σκεύη
Η μοναδική επίστρωση Titanium Excellence της Tefal καθιστά αυτή την αντικολλητική κατσαρόλα εξαιρετικά ανθεκτική και με έως και τρεις φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.* Η εξωτερική επιφάνεια του σκεύους είναι πολύ σκληρή και εύκολη στο καθάρισμα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση σε όλες τις εστίες, ακόμα και τις επαγωγικές. Τέλος, η τεχνολογία του συστήματος ένδειξης θερμοκρασίας Thermo-Spot®εγγυάται τέλεια μαγειρεμένο φαγητό, γεμάτο γεύση. *Σε σύγκριση με τη σειρά Titanium Force
Βασικά
TITANIUM EXTRA: αντικολλητικό, ανθεκτικό και πανεύκολο στο καθάρισμα
- Επίστρωση ενισχυμένη με σωματίδια τιτανίου - Έξτρα χοντρή επικάλυψη για βελτιωμένη αντικολλητική απόδοση
Αντικολλητική εξωτερική επίστρωση
Εύκολο καθάρισμα και άνετο μαγείρεμα
Συμβατότητα με εστίες
Για όλες τις εστίες + επαγωγικές
Tefal, N°1 παγκοσμίως στα μαγειρικά σκεύη*
*Ανεξάρτητα δεδομένα πωλήσεων της επωνυμίας για το 2018, στην κατηγορία μαγειρικών σκευών
Τα μαγειρικά σκεύη με λαβές από πλαστικό/βακελίτη δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο και δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ στο φούρνο. Το τηγάνι μπορεί να θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες μόνο σε εστία. Τα μαγειρικά σκεύη που διαθέτουν λαβές από ανοξείδωτο χάλυβα με εσωτερικά εξαρτήματα ή επενδύσεις σιλικόνης είναι ανθεκτικά σε θερμοκρασία έως 210°C στο φούρνο για μέγιστο διάστημα 1 ώρας. Οι λαβές που κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ανθεκτικές σε θερμοκρασία έως 260°C. Τα γυάλινα καπάκια είναι ανθεκτικά σε μέγιστη θερμοκρασία έως 180°C. Ελέγχετε τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν τα μαγειρικά σκεύη για να βεβαιωθείτε ποια είδη είναι πράγματι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο. Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινίσεις. Τα μαγειρικά σκεύη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων.
Για τα τηγάνια: μεταξύ 140° C και 195°. Για τις κρεπιέρες: μεταξύ 165° C και 240°. Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για το τηγάνισμα και το τσιγάρισμα τροφίμων. Η ένδειξη αυτή σας παρέχει το πλεονέκτημα του υγιεινού μαγειρέματος στην ιδανική θερμοκρασία.
• Επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε με προσοχή τα περισσότερα μεταλλικά εργαλεία, εκτός από μαχαίρια και αυγογδάρτες. • Αποφεύγετε να κόβετε απευθείας μέσα στα τηγάνια. • Μην γδέρνετε την αντικολλητική επιφάνεια. Ελαφρά σημάδια ή γρατσουνιές στην επιφάνεια είναι φυσιολογικές και δεν επηρεάζουν την απόδοση των μαγειρικών σκευών. • Μετά το μαγείρεμα, μην αφήνετε τα τηγάνια να βράζουν μέχρι να στεγνώσουν και μην αφήνετε άδεια τηγάνια σε αναμμένη εστία. • Επιλέγετε πάντοτε το κατάλληλο μέγεθος ηλεκτρικής εστίας ή ρυθμίζετε την εστία αερίου έτσι ώστε η φλόγα να είναι σε επαφή μόνο με τη βάση του τηγανιού χωρίς να ανεβαίνει στις πλευρές του. • Μην αφήνετε ποτέ τα τηγάνια χωρίς να τα επιβλέπετε όταν μαγειρεύετε. • Αφήνετε τα τηγάνια να κρυώσουν προτού τα καθαρίσετε. • Πλύνετε το τηγάνι σε ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσετε τυχόν σκόνη. Στεγνώστε το και τρίψτε την αντικολλητική επίστρωση με λίγο μαγειρικό λάδι προτού το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Αφαιρέστε το πλεονάζον λάδι. • Πλένετε και στεγνώνετε τα μαγειρικά σας σκεύη ύστερα από κάθε χρήση.
Το τηγάνι παραμορφώνεται λόγω θερμικού σοκ (άδειο τηγάνι που υπερθερμαίνεται, ζεστό τηγάνι που έρχεται σε επαφή με κρύο νερό ή που τοποθετείται επάνω σε ψυχρή επιφάνεια κ.λπ.).
Προτού καθαρίσετε το τηγάνι, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ένα παραμορφωμένο τηγάνι παράγει κακό μαγειρικό αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να ανατρέξετε στις συστάσεις της συσκευασίας για τη χρήση ή στις οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν.
Ανάλογα με τη σειρά προϊόντων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα περισσότερα μεταλλικά εργαλεία εκτός από μαχαίρια, πιρούνια και αυγογδάρτες. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε μεταλλικό εργαλείο. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία με αιχμηρές άκρες ή να κόβετε απευθείας μέσα στο τηγάνι. Μην τρυπάτε ή γδέρνετε την αντικολλητική επιφάνεια.
Ωστόσο, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των δικών σας τηγανιών και βαθιών τηγανιών, συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία. Χρησιμοποιείτε πλαστικά ή ξύλινα εργαλεία.
Όχι. Το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία δεν περιορίζει σημαντικά το χρόνο μαγειρέματος και σίγουρα δεν συνεισφέρει στην ποιότητα του φαγητού. Για το λόγο αυτό συνιστάται να μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία. Ένας άλλος λόγος για αυτή τη σύσταση είναι ότι το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ζημίες στην αντικολλητική επίστρωση.
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της επίστρωσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα λαδιού όταν τηγανίζετε ή ψήνετε. Δεν χρειάζεστε λάδι για τα βραστά ή μαγειρευτά.
Αντικολλητικό τηγάνι: Τα αντικολλητικά σκεύη είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε το φαγητό να μην κολλάει. Ωστόσο, το τηγάνι ή το βαθύ τηγάνι πρέπει να συντηρείται σωστά. Για το σκοπό αυτό, λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές: λαδώνετε ελαφρά το τηγάνι/το βαθύ τηγάνι πριν από την πρώτη χρήση και μετά το πλένετε και το στεγνώνετε· επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κατά καιρούς εάν πλένετε τακτικά το τηγάνι/βαθύ τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων. Είναι επίσης απαραίτητο να αποφεύγονται η υπερθέρμανση και γδαρσίματα, ιδίως από τη χρήση μεταλλικών αξεσουάρ (σπάτουλες, κουτάλες) και/ή τον καθαρισμό με συρμάτινο σφουγγάρι.
Κεραμικό τηγάνι: Οι αντικολλητικές ιδιότητες της κεραμικής επίστρωσης είναι πολύ πιο περιορισμένες τόσο από την άποψη της απόδοσης όσο και της διάρκειας σε σύγκριση με εκείνες της κλασικής (PTFE) επίστρωσης. Συνιστάται να μαγειρεύετε με περισσότερο λίπος και να πλένετε πιο έντονα με λίγο περισσότερο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Για κολλημένο φαγητό συνιστάται να μουλιάζετε τα μαγειρικά σας σκεύη σε σαπουνόνερο, ενδεχομένως με λίγο λευκό ξύδι. Με την πάροδο του χρόνου, η κεραμική βάση θα λεκιάσει χωρίς να είναι δυνατή η αφαίρεση των λεκέδων. Αυτό δεν υποβαθμίζει με κανέναν τρόπο την απόδοση των μαγειρικών σκευών και δεν εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία.
Ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη: Η προθέρμανση του τηγανιού και η χαμηλότερη ένταση της φλόγας είναι σημαντικά για να μαγειρέψετε σε ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς να κολλήσει το φαγητό. Προθερμαίνετε το τηγάνι σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά για ένα με δύο λεπτά. Μπορείτε να ελέγξετε αν το τηγάνι είναι έτοιμο ρίχνοντας μερικές σταγόνες νερό στο τηγάνι και βλέποντας αν το νερό αναπηδάει. Αφού προθερμανθεί σωστά, ρίξτε 2-3 κουταλιές του γλυκού λάδι ή αρκετό για να καλύψετε τον πυθμένα της επιφάνειας μαγειρέματος. Πριν προσθέσετε τα τρόφιμα, καλό είναι να τα στεγνώσετε από τυχόν υγρασία και να τα αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν προσθέτετε τα τρόφιμα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας ομοιόμορφος ήχος όταν αγγίζουν το τηγάνι. Αυτό δείχνει ότι τα τρόφιμα μαγειρεύονται κατά την επαφή και δημιουργείται ένα φυσικό θωράκισμα που τα εμποδίζει να κολλήσουν. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί χωρίς να το ενοχλήσετε, έως ότου επιτευχθεί το σωστό ψήσιμο. Τα φυσικά σάκχαρα του φαγητού καραμελώνουν στην επιφάνεια μαγειρέματος, δημιουργώντας υπέροχες γεύσεις, χωρίς να κολλάει το φαγητό στην επιφάνεια μαγειρέματος. Εάν ο ήχος που κάνουν τα τρόφιμα κατά την αρχική επαφή με το τηγάνι είναι περισσότερο σαν κροτάλισμα παρά σαν τσιτσίρισμα, η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και μπορεί να κολλήσει το φαγητό. ΠΟΤΕ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ αντικολλητικά σπρέι μαγειρικής.
Αντικολλητικό τηγάνι: Ο καθαρισμός στο χέρι με νερό και σαπούνι είναι αρκετός. Το τηγάνι πρέπει να καθαρίζεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση της μεμβράνης λίπους που μπορεί να μείνει στην επιφάνεια. Εάν σκουπίσετε απλώς το τηγάνι με χαρτοπετσέτα ή το ξεπλύνετε με νερό, η μεμβράνη δεν θα αφαιρεθεί εντελώς και μπορεί να καεί την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το τηγάνι με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη εμφάνιση κηλίδων. Τα αντικολλητικά τηγάνια δεν πρέπει να καθαρίζονται με λειαντική σκόνη ή σύρμα καθαρισμού. Ένα συνθετικό σφουγγάρι είναι ιδανικό τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό του τηγανιού.
Κεραμικό τηγάνι: Συνιστούμε να πλένετε το κεραμικό τηγάνι στο χέρι, με νερό και απαλό καθαριστικό. Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος. Σε περίπτωση που το τηγάνι δεν είναι αρκετά καθαρό κατά το κανονικό πλύσιμο πιάτων, μπορείτε να βάλετε λίγο ξύδι και νερό μέσα στο τηγάνι και να το ζεστάνετε. Το μίγμα ξυδόνερου θα καθαρίσει το τηγάνι κατά τον βρασμό. Έπειτα, ξεπλύνετε το τηγάνι καλά, σκουπίστε και τρίψτε το, για παράδειγμα, με λίγο ηλιέλαιο. Το τηγάνι σας θα είναι σαν καινούργιο. Εάν υπάρχει επίμονη βρωμιά, μπορείτε να αφήσετε το τηγάνι μέσα σε μίγμα από καυτό νερό και ένα καλό καθαριστικό πιάτων για λίπη. Στη συνέχεια, εφόσον είναι αναγκαίο, μπορείτε να καθαρίσετε το τηγάνι με πλαστικό σύρμα και λίγο υγρό διαβρωτικό καθαριστικό.
Σκληρό ανοδιωμένο τηγάνι: Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του τηγανιού σας, προτείνουμε πλύσιμο στο χέρι με σφουγγάρι χωρίς τραχιά επιφάνεια. H εξωτερική επίστρωση προστατεύει τα μαγειρικά σας σκεύη από τις βλαβερές συνέπειες του πλυσίματος σε πλυντήριο πιάτων. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να μην καταστρέφετε αυτή την επίστρωση και προτείνουμε να αποφεύγετε τη χρήση πανιών τριψίματος (Scotch Brite). Σε περίπτωση χρήσης πλυντηρίου πιάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως σε μορφή υγρού ή τζελ. Επιπλέον, δεν συνιστάται η εντατική χρήση του πλυντηρίου πιάτων. Το πλύσιμο στο χέρι χωρίς πανιά τριψίματος παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μαγειρικών σκευών σας.
Ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη: Για τον καθημερινό καθαρισμό, αρκεί ζεστό σαπούνι και νερό. Σας συνιστούμε να καθαρίζετε καλά το τηγάνι μετά από κάθε χρήση, καθώς τα σχεδόν αόρατα υπολείμματα φαγητού που παραμένουν στο τηγάνι μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό και να κολλάει το τηγάνι. Για να βγει το φαγητό που έχει κολλήσει ή ο αποχρωματισμός και οι λεκέδες από τη χρήση πολύ υψηλής θερμοκρασίας, συνιστούμε να καθαρίσετε το προϊόν σας με ένα καθαριστικό για ανοξείδωτα/χαλκό. Το καθαριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέρος. Εάν το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μπορεί να παρατηρήσετε αποχρωματισμό λόγω σκουριάς. Για την αφαίρεση χρησιμοποιήστε καθαριστικό για ανοξείδωτα/χαλκό.
Ορισμένα μέρη μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων και άλλα όχι.
Συμβατότητα με το πλυντήριο πιάτων:
Κατσαρόλα/τηγάνι: Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του προϊόντος σας, συνιστούμε μόνο πλύσιμο στο χέρι. Σε περίπτωση χρήσης πλυντηρίου πιάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως υγρό, τζελ ή σκόνη και όχι ταμπλέτες ή κάψουλες. Ορισμένα μέρη μπορεί να θαμπώσουν και να αποχρωματιστούν λόγω της δράσης των διαβρωτικών απορρυπαντικών. Η εγγύηση δεν καλύπτει αυτού του είδους τη φθορά.
Ειδική λαβή (όπως ξύλο ή αποσπώμενες λαβές όπως στη σειρά Ingenio): ΟΧΙ, μόνο πλύσιμο στο χέρι, συνιστάται σφουγγάρι χωρίς σύρμα.
Καπάκι μαγειρέματος (εκτός από το κουμπί μαγνητικού τύπου): ΝΑΙ.
Αποσπώμενα κουμπιά καπακιών μαγνητικού τύπου: ΟΧΙ, μπορεί να δημιουργηθεί σκουριά.
Καπάκι με λάστιχο για φύλαξη τροφίμων: ΟΧΙ, μπορεί να δημιουργηθεί παραμόρφωση.
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σκεύους, συνιστούμε το πλύσιμο στο χέρι με ένα σφουγγάρι χωρίς σύρμα. Για χρήση στο πλυντήριο πιάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως υγρό ή τζελ.
Οι λαβές ενδέχεται να χαλαρώσουν ύστερα από κάποιο διάστημα λόγω της συνεχούς θέρμανσης και ψύξης της στερέωσης. Εάν συμβεί αυτό, σφίξτε τις προσεκτικά με κατάλληλο κατσαβίδι, αλλά μην τις σφίγγετε υπερβολικά.
1) Μπορεί να έχει σχηματιστεί μια στρώση υπολειμμάτων φαγητού στο τηγάνι, η οποία μπορεί να είναι αρχικά αποτέλεσμα ενός φαγητού που αφέθηκε να παραψηθεί στο τηγάνι. Συνήθως μπορείτε να καθαρίσετε αυτή τη στρώση γεμίζοντας το τηγάνι με νερό και υγρό απορρυπαντικό και αφήνοντάς το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό τρίβοντάς την απαλά επάνω στο τηγάνι με μη λειαντικό σφουγγάρι (μαλακό σύρμα καθαρισμού). Η αντικολλητική επίστρωση θα πρέπει τότε να αναγεννηθεί με λίγο μαγειρικό λάδι με το οποίο σκουπίζετε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας. 2) Το τηγάνι μπορεί να έχει υπερθερμανθεί με αποτέλεσμα την καταστροφή και τον αποχρωματισμό της αντικολλητικής επίστρωσης. Η τακτική υπερθέρμανση των τηγανιών έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της αντικολλητικής επίστρωσης. Η κόκκινη κηλίδα θέρμανσης στα τηγάνια είναι ένας δείκτης θερμότητας που σας δείχνει πότε το τηγάνι έχει αναπτύξει την τέλεια θερμοκρασία μαγειρέματος. Όταν η κηλίδα γίνει συμπαγής κόκκινη, χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία Μην συνεχίζετε να θερμαίνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του τηγανιού και της αντικολλητικής επίστρωσης. 3) Εάν πλένετε σε πλυντήριο πιάτων, ύστερα από κάθε χρήση επαλείφετε και πάλι την αντικολλητική επίστρωση με μαγειρικό λάδι για να αποτρέψετε το στέγνωμά της και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη αντικολλητική απόδοση
1) Το τηγάνι έχει χρησιμοποιηθεί σε υπερβολική θερμοκρασία ή λάθος πηγή θερμότητας με αποτέλεσμα η βάση του τηγανιού να στραβώσει και να παραμορφωθεί.
2) Επίσης, μην βάζετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό τηγάνι ούτε εμβαπτίζετε ζεστά μαγειρικά σκεύη σε κρύο νερό. Οι αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν στρέβλωση του μετάλλου με αποτέλεσμα η βάση να μην είναι επίπεδη.
Προσέχετε όταν βάζετε τηγάνια σε εστίες αερίου, επειδή ο αριθμός των στηριγμάτων διαφέρει και ιδίως τα μικρά τηγάνια ενδέχεται να χρειαστούν ένα τρίποδο, το οποίο οι περισσότεροι κατασκευαστές εστιών αερίου διαθέτουν μαζί με την εστία ή μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά.
Η υπερβολική πίεση στο εξωτερικό των σκευών αλουμινίου ή τηγανιών επειδή, για παράδειγμα, έχουν πέσει ή χτυπηθεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωσή τους. (Το σκεύος/τηγάνι δεν θα παραμορφωθεί λόγω της θερμοκρασίας μαγειρέματος.)
Η φθορά της αντικολλητικής επίστρωσης υπό κανονικές συνθήκες οικιακής χρήσης αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο. Η σωστή χρήση και φροντίδα διασφαλίζει καλύτερη απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις φθοράς της αντικολλητικής επίστρωσης υπάρχουν ενδείξεις υπερθέρμανσης, γδαρσίματος ή/και καθαρισμού με λειαντικά προϊόντα.
Ο γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε αν τα τηγάνια σας είναι κατάλληλα για την επαγωγική εστία είναι να διεξάγετε τη δοκιμή μαγνήτη στα τηγάνια. Είναι απλή. Εάν κολλήσει στη βάση του τηγανιού ένας μαγνήτης, το τηγάνι είναι κατάλληλο για χρήση σε επαγωγική εστία του εμπορίου.
Είναι δύσκολο να οριστεί ένας αριθμός ετών, επειδή η ωφέλιμη διάρκεια ζωής διαφέρει αναλόγως των συνθηκών και της συχνότητας χρήσης. Για να παρατείνετε την ωφέλιμη διάρκεια ζωής, πρέπει να την προστατεύετε από άσκοπα υψηλές θερμοκρασίες και να αποφεύγετε τη θέρμανση χωρίς να υπάρχει μέσα νερό. Η μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία είναι αρκετή. Μηναποθηκεύετε μαγειρεμένο φαγητό για πολύ καιρό (μια μέρα ή περισσότερο).