Διατηρείτε πάντοτε το δίσκο συγκέντρωσης σταγόνων γεμάτο με νερό (ανάλογα με το μοντέλο). Κατ' αυτόν τον τρόπο, οι χυμοί και το λίπος που στάζει διαλύονται στο νερό αποτρέποντας τον σχηματισμό καπνού και την ανάφλεξη.
Θα δείτε λίγο καπνό κατά την πρώτη χρήση. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν συνεχίζεται για πολύ. Εάν εξακολουθήσετε να βλέπετε καπνό, βεβαιωθείτε ότι έχει καθαριστεί σωστά η πλάκα του γκριλ.
Όχι, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ αλουμινόχαρτο στο προϊόν - απαγορεύεται το μαγείρεμα απαγορεύεται το μαγείρεμα τροφίμων τυλιγμένων σε αλουμινόχαρτο
Το νερό που προσθέτετε για τη διαδικασία της μαγειρικής δημιουργεί μια ψυχρή ζώνη κάτω από την επιφάνεια μαγειρικής, στην οποία πέφτει και συλλέγεται όλο το λίπος, γεγονός που αποτρέπει το κάψιμό του σε μια ζεστή επιφάνεια με αποτέλεσμα τον σχηματισμό καπνού και την ανάφλεξη.
Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ξύλινα, πλαστικά ή θερμοπλαστικά εργαλεία. Τα μεταλλικά εργαλεία μπορούν να προκαλέσουν ζημίες στην αντικολλητική επίστρωση της ψηστιέρας.
• Βεβαιωθείτε ότι έχετε γεμίσει το δοχείο νερού μέχρι την ελάχιστη στάθμη (1,5 λίτρο) πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε. • Εάν κάνετε πολλά μαγειρέματα στη σειρά, βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού στο δοχείο διατηρείται στο ελάχιστο επίπεδο. • Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε το προϊόν μετά από κάθε χρήση: καθαρίστε τη σχάρα για να απομακρύνετε το λίπος από το μαγείρεμα και αδειάστε και καθαρίστε το δοχείο νερού. • Μην τοποθετείτε ποτέ αλουμινόχαρτο στο δοχείο νερού, μεταξύ του θερμαντικού στοιχείου και του πλέγματος ή απευθείας στο πλέγμα μαγειρέματος. • Ορισμένα τρόφιμα με επιφανειακό δέρμα (ολόκληρα λουκάνικα, γλώσσα, πουλερικά) ή μεγάλα κομμάτια κρέατος παγιδεύουν τα υγρά που βράζουν και μπορούν να πιτσιλίσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας συμβουλεύουμε να τα τρυπήσετε με μαχαίρι ή πιρούνι προτού τα μαγειρέψετε.
Σας υπενθυμίζουμε να μην αφήνετε το προϊόν χωρίς επίβλεψη με τρόφιμα μέσα (προθέρμανση ή/και μαγείρεμα).
Τα προϊόντα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν εντελώς για εύκολο καθάρισμα. Η σχάρα, η πλάκα ψησίματος και δοχείο νερού μπορούν να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Το σώμα του γκριλ θα πρέπει να σκουπίζεται ύστερα από κάθε χρήση. Μην το βυθίζετε ποτέ σε νερό. Μετά τη χρήση, σβήνετε και αποσυνδέετε την ψησταριά σας και περιμένετε να κρυώσει εντελώς προτού την καθαρίσετε. Μπορείτε να σκουπίσετε τις σχάρες, τη λαβή και τη βάση με ένα σφουγγάρι και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Η αντίσταση θέρμανσης δεν πρέπει να καθαρίζεται. Εάν είναι πολύ λερωμένη, περιμένετε να κρυώσει και σκουπίστε με στεγνό πανί.
Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε το προϊόν μετά από κάθε χρήση: καθαρίστε τη σχάρα για να απομακρύνετε το λίπος από το μαγείρεμα και αδειάστε και καθαρίστε το δοχείο νερού.
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη για την εκκίνηση της συσκευής, σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική πρίζα σας λειτουργεί συνδέοντας μια άλλη συσκευή. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε ή να επισκευάσετε τη συσκευή μόνοι σας αλλά πηγαίνετέ την σε εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.