Κέικ Καρότου

Κέικ Καρότου

Ζύμωματα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Φτηνό

    Κόστος

  • Πολύ εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 170g αλεύρι
  • 1 σακουλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 240g ζάχαρη
  • 200 ml λάδι
  • 2 αυγά
  • 240 g τριμμένα καρότα
  • 5 φέτες λιωμένος ανανάς + χυμός από την κονσέρβα
  • 50g ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά). Γλάσο: 20 ml πηχτό τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 280 g ζάχαρη άχνη.

Προετοιμασία

Με: Στρογγυλό Κέικ

Αναμείξτε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπήστε τη ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά.

Προσθέστε το μείγμα αλευριού. Προσθέστε καρότα και ανανά. Χτυπήστε τα μαζί.

Ρίξτε ανακατεύοντας τους ξηρούς καρπούς.

Ψήστε στους 180 °C περίπου για μια ώρα (κάθε φούρνος είναι διαφορετικός οπότε είναι καλύτερο να κάνετε δοκιμές).

Για το γλάσο, αναμείξτε πρώτα 2 συστατικά και έπειτα ενσωματώστε τη ζάχαρη. Περιχύστε στο κέικ και αφήστε τα να κρυώσουν.