Αριθμός ατόμων
Κόστος
Δυσκολία
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Χρόνος αναμονής
Μους με Λευκή Σοκολάτα Αναμείξτε τη ζάχαρη με τους κρόκους αυγού. Προσθέστε το κορν φλάουρ στο οποίο έχετε ήδη προσθέσει ζελατίνη και ανακατέψτε καλά ώστε να μην σβολιάσει. Προσθέστε το γάλα σταδιακά και τους σπόρους βανίλιας (ανοίξτε το ξυλάκι και ξύστε τους σπόρους). Βάλτε το μείγμα σε ένα τηγάνι.
Μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε τη λευκή σοκολάτα. Συνεχίστε να το ζεσταίνετε και ανακατεύετε έως ότου να λιώσει η σοκολάτα. Καλύψτε το με μεμβράνη (η οποία πρέπει να ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας, ώστε να μην δημιουργηθεί κρούστα). Αφήστε το να κρυώσει (χωρίς να το βάλετε στο ψυγείο).
Χτυπήστε την υγρή κρέμα γάλακτος. Όταν κρυώσει σχεδόν η κρέμα λευκής σοκολάτας, προσθέστε την κρέμα σαντιγί σε 2 δόσεις. Τοποθετήστε την σε ένα κορνέ. Αφήστε την να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο. Για το σιρόπι, ζεστάνετε τον καφέ και τη ζάχαρη. Δώστε άρωμα με το αλκοόλ. Αφήστε το να κρυώσει.
Μουσκέψτε τα μπισκότα σε αυτό το σιρόπι και μοιράστε τα σε όμορφα πυρίμαχα σκεύη ή μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα. Καλύψτε τα σαβαγιάρ με τη μους λευκής σοκολάτας.
Λίγο πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίστε τα με σκόνη πικρού κακάο.
Ξεφλουδίστε τον ανανά και αφαιρέστε τον πυρήνα. Κόψτε τον σε 8 κομμάτια. Λιώστε 30 g βούτυρο. Προσθέστε τη ζάχαρη. Σοτάρετε τις φέτες ανανά σε αυτήν.