Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σοτε με καστανό ρύζι και τριμμένο καρότο

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σοτε με καστανό ρύζι και τριμμένο καρότο

Κυρίως πιάτα

  • 2

    Αριθμός ατόμων

  • Φτηνό

    Κόστος

  • Πολύ εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • Φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • Λευκό κρασί
  • Καστανό ρύζι βρασμένο
  • Καρότα
  • Κουταλίες σάλτσα pesto
  • Κουταλιά σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

Τοποθετείτε το αντικολλητικό τηγάνι Tefal Renewal σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και δίνεται χρώμα στα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο, γυρνώντας τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ψηθούν. Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα τρίβεται, στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη, τα καρότα. Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι και ξαναβάζετε το Tefal Renewal σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε το καστανό ρύζι μαζί με το καρότο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές pesto και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο μαζί με το σοταρισμένο καστανό ρύζι και πασπαλίζετε από πάνω με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.