SIMPLE COOK Γκριλιέρα 26X26 B55640Μαγειρέψτε και ξεχάστε το καθάρισμα!
Όλοι γνωρίζουν ότι το νόστιμο μαγείρεμα απαιτεί χρόνο - αλλά το καθάρισμα δεν θα έπρεπε. Η γκριλιέρα Tefal Simple Cook είναι ιδανική για ψήσιμο στη σχάρα και έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή πιο εύκολη κάθε μέρα, με πλήρως αντικολλητική επίστρωση για υγιεινό μαγείρεμα και εύκολο καθάρισμα!
Γκριλιέρα Tefal Simple Cook: 100% υγιεινό μαγείρεμα και ευκολία στο καθάρισμα
Η νέα γκριλιέρα Simple Cook προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς καμία ταλαιπωρία. Ανακαλύψτε την πλήρως αντικολλητική επίστρωση - μέσα και έξω - για υγιεινό μαγείρεμα και εύκολο καθάρισμα. Η υψηλής ποιότητας αντικολλητική επίστρωση τιτανίου είναι εξαιρετικά αποδοτική και ανθεκτική, ενώ η βάση είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει τη βέλτιστη κατανομή θερμότητας για ομοιόμορφα μαγειρικά αποτελέσματα. Διαθέτει λαβή με βελτιωμένη εργονομία για μέγιστη άνεση. Μαγειρέψτε σε αυτό το σχαροτήγανο υγιεινά και χωρίς λίπος, χάρη στην υψηλής ποιότητας πλήρως αντικολλητική επίστρωση. Η Tefal προσφέρει μαγειρικά σκεύη για υγιεινό μαγείρεμα και εύκολο καθάρισμα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε σε αυτό που μετράει.
Βασικά
100% εύκολο καθάρισμα μέσα και έξω
Ανακαλύψτε το σκεύος για καθάρισμα χωρίς κόπο χάρη στην πλήρως αντικολλητική επίστρωση: εσωτερικά και εξωτερικά με ένα μόνο πέρασμα.
Τεχνολογία THERMO-SIGNAL™
Η τεχνολογία THERMO-SIGNAL™ δείχνει την ιδανική θερμοκρασία για τέλειο μαγείρεμα και εγγυάται εξαιρετική υφή, τέλειο χρώμα και υπέροχη γεύση, για υπέροχες δημιουργίες με αξεπέραστη γεύση κάθε μέρα.
Αντικολλητική επίστρωση τιτανίου
Η υψηλής ποιότητας αντικολλητική επίστρωση είναι εξαιρετικά ανθεκτική και εξαιρετικά ενισχυμένη χάρη στην προστατευτική επίστρωση ενισχυμένη με τιτάνιο.
100% ασφαλής αντικολλητική επίστρωση
0% PFOA, 0% μόλυβδος, 0% κάδμιο*
* Σύμφωνα με αυστηρότερους ελέγχους σε σχέση με εκείνους που προβλέπουν οι ισχύοντες κανονισμοί για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Χωρίς μόλυβδο και κάδμιο (no Pb no Cd) σημαίνει ότι δεν έχει προστεθεί σκόπιμα μόλυβδος και κάδμιο στις επιστρώσεις. Δεν παρατηρείται διασπορά σε επίπεδο 0,005 mg/kg.
Ιδανικός σχεδιασμός για τέλειο γκριλ
Η επιφάνεια γκριλ με ραβδώσεις είναι ιδανική για νόστιμα ψητά, κοτόπουλο και λαχανικά.
Ομοιόμορφο ψήσιμο
Χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη βάση, η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα σε ολόκληρο το τηγάνι για ομοιογενή αποτελέσματα μαγειρέματος.
Εργονομική λαβή
Η εργονομική λαβή εξασφαλίζει πρόσθετη άνεση κατά το μαγείρεμα.
Συμβατότητα με εστίες
Συμβατό με όλες τις εστίες εκτός από επαγωγικές (αερίου, ηλεκτρικές, κεραμικές).
Κατασκευάζεται στη Γαλλία
Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στη Γαλλία, με εξαιρετική δεξιοτεχνία και τεχνογνωσία.
Tefal N°1 παγκοσμίως στα μαγειρικά σκεύη*
Η Tefal κάνει τα πάντα για να σας προσφέρει τέλεια μαγειρικά αποτελέσματα κάθε φορά που μπαίνετε στην κουζίνα – άλλος ένας λόγος για να επιλέξετε την Tefal!
*Πηγή: Euromonitor International Limited, έκδοση «Home and Garden» του 2019, αξία της επωνυμίας σχετικά με τη λιανική διάθεση για το 2018.
Τα μαγειρικά σκεύη με λαβές από πλαστικό/βακελίτη δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο και δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ στο φούρνο. Το τηγάνι μπορεί να θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες μόνο σε εστία. Τα μαγειρικά σκεύη που διαθέτουν λαβές από ανοξείδωτο χάλυβα με εσωτερικά εξαρτήματα ή επενδύσεις σιλικόνης είναι ανθεκτικά σε θερμοκρασία έως 210°C στο φούρνο για μέγιστο διάστημα 1 ώρας. Οι λαβές που κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ανθεκτικές σε θερμοκρασία έως 260°C. Τα γυάλινα καπάκια είναι ανθεκτικά σε μέγιστη θερμοκρασία έως 180°C. Ελέγχετε τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν τα μαγειρικά σκεύη για να βεβαιωθείτε ποια είδη είναι πράγματι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο. Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινίσεις. Τα μαγειρικά σκεύη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων.
Για τα τηγάνια: μεταξύ 140° C και 195°. Για τις κρεπιέρες: μεταξύ 165° C και 240°. Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για το τηγάνισμα και το τσιγάρισμα τροφίμων. Η ένδειξη αυτή σας παρέχει το πλεονέκτημα του υγιεινού μαγειρέματος στην ιδανική θερμοκρασία.
• Επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε με προσοχή τα περισσότερα μεταλλικά εργαλεία, εκτός από μαχαίρια και αυγογδάρτες. • Αποφεύγετε να κόβετε απευθείας μέσα στα τηγάνια. • Μην γδέρνετε την αντικολλητική επιφάνεια. Ελαφρά σημάδια ή γρατσουνιές στην επιφάνεια είναι φυσιολογικές και δεν επηρεάζουν την απόδοση των μαγειρικών σκευών. • Μετά το μαγείρεμα, μην αφήνετε τα τηγάνια να βράζουν μέχρι να στεγνώσουν και μην αφήνετε άδεια τηγάνια σε αναμμένη εστία. • Επιλέγετε πάντοτε το κατάλληλο μέγεθος ηλεκτρικής εστίας ή ρυθμίζετε την εστία αερίου έτσι ώστε η φλόγα να είναι σε επαφή μόνο με τη βάση του τηγανιού χωρίς να ανεβαίνει στις πλευρές του. • Μην αφήνετε ποτέ τα τηγάνια χωρίς να τα επιβλέπετε όταν μαγειρεύετε. • Αφήνετε τα τηγάνια να κρυώσουν προτού τα καθαρίσετε. • Πλύνετε το τηγάνι σε ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσετε τυχόν σκόνη. Στεγνώστε το και τρίψτε την αντικολλητική επίστρωση με λίγο μαγειρικό λάδι προτού το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Αφαιρέστε το πλεονάζον λάδι. • Πλένετε και στεγνώνετε τα μαγειρικά σας σκεύη ύστερα από κάθε χρήση.
Το τηγάνι παραμορφώνεται λόγω θερμικού σοκ (άδειο τηγάνι που υπερθερμαίνεται, ζεστό τηγάνι που έρχεται σε επαφή με κρύο νερό ή που τοποθετείται επάνω σε ψυχρή επιφάνεια κ.λπ.).
Προτού καθαρίσετε το τηγάνι, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ένα παραμορφωμένο τηγάνι παράγει κακό μαγειρικό αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να ανατρέξετε στις συστάσεις της συσκευασίας για τη χρήση ή στις οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν.
Ανάλογα με τη σειρά προϊόντων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα περισσότερα μεταλλικά εργαλεία εκτός από μαχαίρια, πιρούνια και αυγογδάρτες. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε μεταλλικό εργαλείο. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία με αιχμηρές άκρες ή να κόβετε απευθείας μέσα στο τηγάνι. Μην τρυπάτε ή γδέρνετε την αντικολλητική επιφάνεια.
Ωστόσο, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των δικών σας τηγανιών και βαθιών τηγανιών, συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία. Χρησιμοποιείτε πλαστικά ή ξύλινα εργαλεία.
Όχι. Το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία δεν περιορίζει σημαντικά το χρόνο μαγειρέματος και σίγουρα δεν συνεισφέρει στην ποιότητα του φαγητού. Για το λόγο αυτό συνιστάται να μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία. Ένας άλλος λόγος για αυτή τη σύσταση είναι ότι το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ζημίες στην αντικολλητική επίστρωση.
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της επίστρωσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα λαδιού όταν τηγανίζετε ή ψήνετε. Δεν χρειάζεστε λάδι για τα βραστά ή μαγειρευτά.
Αντικολλητικό τηγάνι: Τα αντικολλητικά σκεύη είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε το φαγητό να μην κολλάει. Ωστόσο, το τηγάνι ή το βαθύ τηγάνι πρέπει να συντηρείται σωστά. Για το σκοπό αυτό, λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές: λαδώνετε ελαφρά το τηγάνι/το βαθύ τηγάνι πριν από την πρώτη χρήση και μετά το πλένετε και το στεγνώνετε· επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κατά καιρούς εάν πλένετε τακτικά το τηγάνι/βαθύ τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων. Είναι επίσης απαραίτητο να αποφεύγονται η υπερθέρμανση και γδαρσίματα, ιδίως από τη χρήση μεταλλικών αξεσουάρ (σπάτουλες, κουτάλες) και/ή τον καθαρισμό με συρμάτινο σφουγγάρι.
Κεραμικό τηγάνι: Οι αντικολλητικές ιδιότητες της κεραμικής επίστρωσης είναι πολύ πιο περιορισμένες τόσο από την άποψη της απόδοσης όσο και της διάρκειας σε σύγκριση με εκείνες της κλασικής (PTFE) επίστρωσης. Συνιστάται να μαγειρεύετε με περισσότερο λίπος και να πλένετε πιο έντονα με λίγο περισσότερο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Για κολλημένο φαγητό συνιστάται να μουλιάζετε τα μαγειρικά σας σκεύη σε σαπουνόνερο, ενδεχομένως με λίγο λευκό ξύδι. Με την πάροδο του χρόνου, η κεραμική βάση θα λεκιάσει χωρίς να είναι δυνατή η αφαίρεση των λεκέδων. Αυτό δεν υποβαθμίζει με κανέναν τρόπο την απόδοση των μαγειρικών σκευών και δεν εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία.
Ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη: Η προθέρμανση του τηγανιού και η χαμηλότερη ένταση της φλόγας είναι σημαντικά για να μαγειρέψετε σε ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς να κολλήσει το φαγητό. Προθερμαίνετε το τηγάνι σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά για ένα με δύο λεπτά. Μπορείτε να ελέγξετε αν το τηγάνι είναι έτοιμο ρίχνοντας μερικές σταγόνες νερό στο τηγάνι και βλέποντας αν το νερό αναπηδάει. Αφού προθερμανθεί σωστά, ρίξτε 2-3 κουταλιές του γλυκού λάδι ή αρκετό για να καλύψετε τον πυθμένα της επιφάνειας μαγειρέματος. Πριν προσθέσετε τα τρόφιμα, καλό είναι να τα στεγνώσετε από τυχόν υγρασία και να τα αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν προσθέτετε τα τρόφιμα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας ομοιόμορφος ήχος όταν αγγίζουν το τηγάνι. Αυτό δείχνει ότι τα τρόφιμα μαγειρεύονται κατά την επαφή και δημιουργείται ένα φυσικό θωράκισμα που τα εμποδίζει να κολλήσουν. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί χωρίς να το ενοχλήσετε, έως ότου επιτευχθεί το σωστό ψήσιμο. Τα φυσικά σάκχαρα του φαγητού καραμελώνουν στην επιφάνεια μαγειρέματος, δημιουργώντας υπέροχες γεύσεις, χωρίς να κολλάει το φαγητό στην επιφάνεια μαγειρέματος. Εάν ο ήχος που κάνουν τα τρόφιμα κατά την αρχική επαφή με το τηγάνι είναι περισσότερο σαν κροτάλισμα παρά σαν τσιτσίρισμα, η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και μπορεί να κολλήσει το φαγητό. ΠΟΤΕ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ αντικολλητικά σπρέι μαγειρικής.
Αντικολλητικό τηγάνι: Ο καθαρισμός στο χέρι με νερό και σαπούνι είναι αρκετός. Το τηγάνι πρέπει να καθαρίζεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση της μεμβράνης λίπους που μπορεί να μείνει στην επιφάνεια. Εάν σκουπίσετε απλώς το τηγάνι με χαρτοπετσέτα ή το ξεπλύνετε με νερό, η μεμβράνη δεν θα αφαιρεθεί εντελώς και μπορεί να καεί την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το τηγάνι με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη εμφάνιση κηλίδων. Τα αντικολλητικά τηγάνια δεν πρέπει να καθαρίζονται με λειαντική σκόνη ή σύρμα καθαρισμού. Ένα συνθετικό σφουγγάρι είναι ιδανικό τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό του τηγανιού.
Κεραμικό τηγάνι: Συνιστούμε να πλένετε το κεραμικό τηγάνι στο χέρι, με νερό και απαλό καθαριστικό. Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος. Σε περίπτωση που το τηγάνι δεν είναι αρκετά καθαρό κατά το κανονικό πλύσιμο πιάτων, μπορείτε να βάλετε λίγο ξύδι και νερό μέσα στο τηγάνι και να το ζεστάνετε. Το μίγμα ξυδόνερου θα καθαρίσει το τηγάνι κατά τον βρασμό. Έπειτα, ξεπλύνετε το τηγάνι καλά, σκουπίστε και τρίψτε το, για παράδειγμα, με λίγο ηλιέλαιο. Το τηγάνι σας θα είναι σαν καινούργιο. Εάν υπάρχει επίμονη βρωμιά, μπορείτε να αφήσετε το τηγάνι μέσα σε μίγμα από καυτό νερό και ένα καλό καθαριστικό πιάτων για λίπη. Στη συνέχεια, εφόσον είναι αναγκαίο, μπορείτε να καθαρίσετε το τηγάνι με πλαστικό σύρμα και λίγο υγρό διαβρωτικό καθαριστικό.
Σκληρό ανοδιωμένο τηγάνι: Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του τηγανιού σας, προτείνουμε πλύσιμο στο χέρι με σφουγγάρι χωρίς τραχιά επιφάνεια. H εξωτερική επίστρωση προστατεύει τα μαγειρικά σας σκεύη από τις βλαβερές συνέπειες του πλυσίματος σε πλυντήριο πιάτων. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να μην καταστρέφετε αυτή την επίστρωση και προτείνουμε να αποφεύγετε τη χρήση πανιών τριψίματος (Scotch Brite). Σε περίπτωση χρήσης πλυντηρίου πιάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως σε μορφή υγρού ή τζελ. Επιπλέον, δεν συνιστάται η εντατική χρήση του πλυντηρίου πιάτων. Το πλύσιμο στο χέρι χωρίς πανιά τριψίματος παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μαγειρικών σκευών σας.
Ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη: Για τον καθημερινό καθαρισμό, αρκεί ζεστό σαπούνι και νερό. Σας συνιστούμε να καθαρίζετε καλά το τηγάνι μετά από κάθε χρήση, καθώς τα σχεδόν αόρατα υπολείμματα φαγητού που παραμένουν στο τηγάνι μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό και να κολλάει το τηγάνι. Για να βγει το φαγητό που έχει κολλήσει ή ο αποχρωματισμός και οι λεκέδες από τη χρήση πολύ υψηλής θερμοκρασίας, συνιστούμε να καθαρίσετε το προϊόν σας με ένα καθαριστικό για ανοξείδωτα/χαλκό. Το καθαριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέρος. Εάν το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μπορεί να παρατηρήσετε αποχρωματισμό λόγω σκουριάς. Για την αφαίρεση χρησιμοποιήστε καθαριστικό για ανοξείδωτα/χαλκό.
Ορισμένα μέρη μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων και άλλα όχι.
Συμβατότητα με το πλυντήριο πιάτων:
Κατσαρόλα/τηγάνι: Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του προϊόντος σας, συνιστούμε μόνο πλύσιμο στο χέρι. Σε περίπτωση χρήσης πλυντηρίου πιάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως υγρό, τζελ ή σκόνη και όχι ταμπλέτες ή κάψουλες. Ορισμένα μέρη μπορεί να θαμπώσουν και να αποχρωματιστούν λόγω της δράσης των διαβρωτικών απορρυπαντικών. Η εγγύηση δεν καλύπτει αυτού του είδους τη φθορά.
Ειδική λαβή (όπως ξύλο ή αποσπώμενες λαβές όπως στη σειρά Ingenio): ΟΧΙ, μόνο πλύσιμο στο χέρι, συνιστάται σφουγγάρι χωρίς σύρμα.
Καπάκι μαγειρέματος (εκτός από το κουμπί μαγνητικού τύπου): ΝΑΙ.
Αποσπώμενα κουμπιά καπακιών μαγνητικού τύπου: ΟΧΙ, μπορεί να δημιουργηθεί σκουριά.
Καπάκι με λάστιχο για φύλαξη τροφίμων: ΟΧΙ, μπορεί να δημιουργηθεί παραμόρφωση.
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σκεύους, συνιστούμε το πλύσιμο στο χέρι με ένα σφουγγάρι χωρίς σύρμα. Για χρήση στο πλυντήριο πιάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως υγρό ή τζελ.
Οι λαβές ενδέχεται να χαλαρώσουν ύστερα από κάποιο διάστημα λόγω της συνεχούς θέρμανσης και ψύξης της στερέωσης. Εάν συμβεί αυτό, σφίξτε τις προσεκτικά με κατάλληλο κατσαβίδι, αλλά μην τις σφίγγετε υπερβολικά.
1) Μπορεί να έχει σχηματιστεί μια στρώση υπολειμμάτων φαγητού στο τηγάνι, η οποία μπορεί να είναι αρχικά αποτέλεσμα ενός φαγητού που αφέθηκε να παραψηθεί στο τηγάνι. Συνήθως μπορείτε να καθαρίσετε αυτή τη στρώση γεμίζοντας το τηγάνι με νερό και υγρό απορρυπαντικό και αφήνοντάς το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό τρίβοντάς την απαλά επάνω στο τηγάνι με μη λειαντικό σφουγγάρι (μαλακό σύρμα καθαρισμού). Η αντικολλητική επίστρωση θα πρέπει τότε να αναγεννηθεί με λίγο μαγειρικό λάδι με το οποίο σκουπίζετε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας. 2) Το τηγάνι μπορεί να έχει υπερθερμανθεί με αποτέλεσμα την καταστροφή και τον αποχρωματισμό της αντικολλητικής επίστρωσης. Η τακτική υπερθέρμανση των τηγανιών έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της αντικολλητικής επίστρωσης. Η κόκκινη κηλίδα θέρμανσης στα τηγάνια είναι ένας δείκτης θερμότητας που σας δείχνει πότε το τηγάνι έχει αναπτύξει την τέλεια θερμοκρασία μαγειρέματος. Όταν η κηλίδα γίνει συμπαγής κόκκινη, χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία Μην συνεχίζετε να θερμαίνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του τηγανιού και της αντικολλητικής επίστρωσης. 3) Εάν πλένετε σε πλυντήριο πιάτων, ύστερα από κάθε χρήση επαλείφετε και πάλι την αντικολλητική επίστρωση με μαγειρικό λάδι για να αποτρέψετε το στέγνωμά της και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη αντικολλητική απόδοση
1) Το τηγάνι έχει χρησιμοποιηθεί σε υπερβολική θερμοκρασία ή λάθος πηγή θερμότητας με αποτέλεσμα η βάση του τηγανιού να στραβώσει και να παραμορφωθεί.
2) Επίσης, μην βάζετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό τηγάνι ούτε εμβαπτίζετε ζεστά μαγειρικά σκεύη σε κρύο νερό. Οι αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν στρέβλωση του μετάλλου με αποτέλεσμα η βάση να μην είναι επίπεδη.
Προσέχετε όταν βάζετε τηγάνια σε εστίες αερίου, επειδή ο αριθμός των στηριγμάτων διαφέρει και ιδίως τα μικρά τηγάνια ενδέχεται να χρειαστούν ένα τρίποδο, το οποίο οι περισσότεροι κατασκευαστές εστιών αερίου διαθέτουν μαζί με την εστία ή μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά.
Η υπερβολική πίεση στο εξωτερικό των σκευών αλουμινίου ή τηγανιών επειδή, για παράδειγμα, έχουν πέσει ή χτυπηθεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωσή τους. (Το σκεύος/τηγάνι δεν θα παραμορφωθεί λόγω της θερμοκρασίας μαγειρέματος.)
ΟΧΙ. Τα μαγειρικά είδη με αντικολλητική επίστρωση TEFAL/T-fal δεν περιέχουν PFOA. Αυτό ελέγχεται τακτικά από ανεξάρτητα εργαστήρια, τα οποία πιστοποιούν την απουσία PFOA στα τελικά προϊόντα. Από το 2003 και μετά έχουν διεξαχθεί σε τακτική βάση έλεγχοι από ανεξάρτητα εργαστήρια σε πολλές χώρες (Aromalyse και Ianesco στη Γαλλία, TüvSud στο Χονγκ Κονγκ και SGS στην Κίνα). Οι έλεγχοι αυτοί έχουν αποδείξει συστηματικά την απουσία του PFOA σε προϊόντα με αντικολλητική επίστρωση TEFAL/T-fal.
Η φθορά της αντικολλητικής επίστρωσης υπό κανονικές συνθήκες οικιακής χρήσης αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο. Η σωστή χρήση και φροντίδα διασφαλίζει καλύτερη απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις φθοράς της αντικολλητικής επίστρωσης υπάρχουν ενδείξεις υπερθέρμανσης, γδαρσίματος ή/και καθαρισμού με λειαντικά προϊόντα.
Η Tefal, στο πλαίσιο της δέσμευσής του για την ποιότητα, έχει θεσπίσει την πολιτική οικολογικής ενημέρωσης «Υγεία και περιβάλλον» για τα αντικολλητικά προϊόντα Tefal/T-fal. Αυτή η δέσμευση εγγυάται την απουσία PFOA, μολύβδου και καδμίου στις επιστρώσεις Tefal/T-fal καθώς και ότι τα αντικολλητικά προϊόντα της εταιρείας μας είναι αβλαβή για το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Αυτή η οικολογική ενημέρωση βασίζεται σε τακτικές αναλύσεις που διεξάγονται από ανεξάρτητα εργαστήρια σε πολλές χώρες (INERIS στη Γαλλία, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS UK, FABES Labs στη Γερμανία, MB Labs στον Καναδά, SGS στην Κίνα). Αυτή η δέσμευση παρέχεται στον δικτυακό τόπο της εταιρείας Tefal/T-fal, καθώς και στη συσκευασία των μαγειρικών σκευών με αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal.
Επί του παρόντος, επικρατεί μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τις αντικολλητικές επιστρώσεις, οι οποίες συνδέονται ορισμένες φορές με το PFOA. Ωστόσο, οι αντικολλητικές επιστρώσεις Tefal/T-fal κατασκευάζονται από PTFE, συντομογραφία της επιστημονικής ονομασίας πολυτετραφθοροαιθυλένιο, και το γεγονός ότι αυτό το υλικό είναι αβλαβές αναγνωρίζεται από αρχές δημόσιας υγείας στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το PFOA και το PTFE είναι δύο εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Με λίγα λόγια, τα μαγειρικά σκεύη με αντικολλητικές επιστρώσεις Tefal/T-fal κατασκευάζονται από PTFE και δεν περιέχουν PFOA. Επιπλέον, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, η εταιρεία Tefal/T-fal έχει δεσμευτεί να μη χρησιμοποιεί μόλυβδο ή κάδμιο στο σύνολο των μαγειρικών της σκευών προκειμένου να εγγυάται ότι όλα τα προϊόντα της είναι αβλαβή.
To PFOA είναι η αγγλική τυποποιημένη συντομογραφία για το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ. Για τα τελικά της προϊόντα η δέσμευση της Tefal/T-fal είναι να εγγυηθεί για την απουσία PFOA, μολύβδου και καδμίου, καθώς και για το ότι τα προϊόντα της με την αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal είναι αβλαβή για το περιβάλλον και για τον καταναλωτή.
Δεν υπάρχει κάδμιο ούτε μόλυβδος στις αντικολλητικές επιστρώσεις και στο σμάλτο των μαγειρικών σκευών Tefal/T-fal. Όλα τα μαγειρικά μας σκεύη σχεδιάζονται και κατασκευάζονται χωρίς μόλυβδο ή κάδμιο εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την οικολογική ενημέρωση στη συσκευασία όλων των προϊόντων μας με αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal.
Η αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal είναι τεχνολογική επίστρωση που κατασκευάζεται από πολυμερές που ονομάζεται PTFE (πολυτετραφθοροαιθυλένιο). To PTFE προσδίδει αντικολλητικές ιδιότητες σε σκεύη μαγειρικής. Οι αρχές δημόσιας υγείας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (ANSES, EFSA, FDA) έχουν αποδείξει ότι το PTFE είναι αβλαβής ουσία που δεν δημιουργεί χημικές αντιδράσεις με τα τρόφιμα, το νερό ή τα είδη οικιακού καθαρισμού. Είναι εντώλως ακίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης. Οι ίδιες αρχές δημόσιας υγείας έχουν πιστοποιήσει την ακινδυνότητα των αντικολλητικών επιστρώσεων PTFE στα εργαλεία κουζίνας. Μάλιστα, το PTFE είναι τόσο ασφαλές που χρησιμοποιείται στην ιατρική στους βηματοδότες και σε μικρούς σωλήνες που αντικαθιστούν αρτηρίες. Χρησιμοποιείται επίσης σε χειρουργικές επεμβάσεις προς όφελος ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες των νεφρών. Τέλος, διάφορα προσθετικά μέλη για τις αρθρώσεις είναι επικαλυμμένα μερικώς από PTFE.
Ο γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε αν τα τηγάνια σας είναι κατάλληλα για την επαγωγική εστία είναι να διεξάγετε τη δοκιμή μαγνήτη στα τηγάνια. Είναι απλή. Εάν κολλήσει στη βάση του τηγανιού ένας μαγνήτης, το τηγάνι είναι κατάλληλο για χρήση σε επαγωγική εστία του εμπορίου.
Είναι δύσκολο να οριστεί ένας αριθμός ετών, επειδή η ωφέλιμη διάρκεια ζωής διαφέρει αναλόγως των συνθηκών και της συχνότητας χρήσης. Για να παρατείνετε την ωφέλιμη διάρκεια ζωής, πρέπει να την προστατεύετε από άσκοπα υψηλές θερμοκρασίες και να αποφεύγετε τη θέρμανση χωρίς να υπάρχει μέσα νερό. Η μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία είναι αρκετή. Μηναποθηκεύετε μαγειρεμένο φαγητό για πολύ καιρό (μια μέρα ή περισσότερο).